Om

Ett bed and breakfast

Ett bed and breakfast (ofta förkortat till B&B, B och B, BnB eller BB) är en boendetyp som egentligen bara moderniserar den urgamla, världsomspännande praxisen med resenärer som tillfälligt bor i en privat bostad eller pensionat, ofta med en full frukost.

Värdfamiljens lokalkännedom är ofta en enorm tillgång för att säkerställa en givande vistelse. Vanligtvis finns det bara ett fåtal rum och den personliga kontakten är mycket större än på ett hotell eller ett motell. Ibland är B&B en ombyggd gammal ståtlig bostad med ägarens familj som personal. Bed and breakfast-resor har en trogen följare eftersom många tycker att de får en ”home away from home”-upplevelse, ofta med bättre värde än med hotell- eller motellvistelser.

Nackdelar med att bo på ett bed and breakfast

Bekvämligheter

I utvecklade länder idag har tillhandahållandet av lyxiga bed and breakfasts upphöjts till en sorts konstform. I den övre änden konkurrerar B&B uppenbarligen främst med två huvudsakliga saker: sängkläder och frukost. Följaktligen, på de finaste anläggningarna är man benägen att hitta de mest lyxiga sängkläderna, kanske ett handgjort täcke eller en antik säng. Frukosten kan innehålla säsongsbetonade läckerheter från regionen eller värdens specialitet. Miljön kan vara en historisk gammal byggnad med antika möbler, välskötta trädgårdar och en pool.

Å andra sidan kan nästan vem som helst sätta upp ett extra rum och servera en frukost. Särskilt där logi inte är reglerat är allt möjligt. Visserligen kan vissa resenärer hitta ett billigt enkelt, rent rum och säng som är det bästa värdet för dem. Många av samma fördelar kan gälla – som ett bekvämt läge och bra värdar som delar med sig av kunskap om platsen.

Ett brett utbud av bekvämligheter kan tillhandahållas. B&Bs kan erbjuda workshops om matlagning, hantverk eller friskvård. Paket för teater, golf, middag, turer eller äventyrsturer erbjuds ibland.

Duschar och toaletter kan delas med andra gäster eller ”en-suite” – med direkt åtkomst från rummet och privat.

Fördelar med Bed and Breakfast

Att välja bed & breakfast

Några överväganden när du väljer är:

Vad får du? Även om många B&B är lyxiga, sträcker de sig hela vägen. Ta reda på vad du kan förvänta dig. Vilka sängstorlekar finns tillgängliga? Är kuddarna av skum eller dun? Är badrummet delat? Hur ser frukostutbudet ut och ingår det i priset?

Läget, läget, läget. Undersök området först. Är läget lämpligt för attraktionerna i området? Om du ska använda kollektivtrafiken, finns det i närheten? Är området säkert och estetiskt tilltalande?

Sällskapsdjur. Har värdarna husdjur? Hundar och katter är inte ovanliga. Är gästhusdjur välkomna?

Barn. Om du tar med några, se till att de är välkomna.

Rökning (eller rökfria) rum? Är det en rökfri miljö?

Fråga om dina speciella kostbehov kan tillgodoses.

Krävs förbokning? Vad är avbokningspolicyn?

Vilka är in-/utcheckningstiderna? Vanligtvis har B&B en striktare policy än ett hotell. Det kommer inte att finnas en 24-timmarsreceptionist som checkar in dig kl. 02:00 om du kommer för sent. Frukost är också vanligtvis endast tillgänglig på bestämda tider eller efter överenskommelse.

Finns det en minsta vistelsetid?

Vad finns på en Bed and Breakfast-meny

Förstå om B&B

Vanligtvis ägs och förvaltas ett Bed & Breakfast av en enskild individ. Om du inte kan prata med någon du känner som har besökt det, besök det först, eller kanske ett samtal med ägaren kan vara en bra idé. Fråga om fastigheten och vilken typ av besökare de normalt lockar. Vissa erbjuder ”specialiteter”, som ridning, gourmetmat och bröllop. Vissa vänder sig till äldre människor, sexuella minoriteter, barnfria vuxna, cyklister eller andra nischmarknader. Några använder nyskapande arkitektur eller anpassar sig till ovanliga platser som nedlagda fyrar, museifartyg, bondgårdar eller privata öar som bara kan nås genom att kryssa med små båtar. Var inte blyg, ställ dina frågor; de kommer att uppskatta ditt samtal och troligen ge dig information om deras anläggning och området.

Utbudet för Bed & Breakfast varierar från slott till billiga rum nära fiske- eller jaktläger. All inredning och ibland sportutrustning som tillhandahålls (som en tjänst eller mot en extra kostnad), är ägarens egendom.

Det finns hundratals bed and breakfast i de flesta områden, men deras kvalitet varierar kraftigt. Många fina B&B har ingen webbnärvaro utöver en enkel kataloglistning, medan andra erbjuder ett urval av färgfotografier, en tillgänglighetskalender med enkla onlinebokningar, en avgiftsfri telefontjänst och gott om lättnavigerad information.

Till skillnad från ett stort kedjehotell är ett lokalt ägt B&B svårt att bedöma baserat enbart på en standardiserad lista över bekvämligheter från en webbplats. Vart och ett är lika individuellt som sina ägare, av vilka många brinner för vad de gör och kan göra för B&B-upplevelsen. Om det är tillgängligt kommer kommentarer från andra resenärer vanligtvis att göra bilden lite tydligare. Lite ”läsning mellan raderna” kommer att berätta mycket för dig och hjälpa dig att göra rätt kvalitetsval för din semester eller semester för att säkerställa att dina förväntningar uppfylls fullt ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *