Trädgården i Blå Huset

Vår trädgård är ett litet paradis med massor att upptäcka. Barnen älskar att smyga runt på stigarna och i snåren, trädgårdsentusiaster hämtar inspiration men de flesta bara njuter av lugnet och grönskan. Precis som i kafé och butik är hundar välkomna.

Parken. Här finns bäck och dammar, vattenspel, perenner och torktåliga växter och träd! I den stora dammen frodas guldfiskarna och i bäcken och lilla dammen bor det massor av salamandrar. Noshörningen tycker om när barnen rider på ryggen.

Här doftar det av blommande buskar och man kan njuta av prasslet i löven från den äkta kastanjen. Tittar ni noga kanske ni även upptäcker minifolket i trädgården!

Den andra delen av trädgården kallar vi Nyttan. I gamla dagar fanns här ett stort spannmålsrenseri, där bönderna fick sina grödor rensade. Stora delar av betonggolvet finns fortfarande kvar, men på många ställen är det borttaget och här prunkar soltörstande växter. Denna delen är lite vildare tills man kommer till det stillsamma ”templet”. och den nya dammen. Här har vi också trädgårdsland, fruktträd, hallonbuskar, björnbär mm. Här finns även ett växthus där vi odlar lite grönsaker. 

Kullerstensgården. Här råder nästan medelhavsklimat, åtminstone när det gäller odling under sommaren. Här stortrivs våra aprikos-, persiko- och fikon-träd. Ena solväggen är inklädd med Bergsklematis, Blåregn och Trumpetranka.